Síguenos en:

CIDA (Centre Internacional de Documentació Artística)

Com a centre especialitzat en art, l'objectiu del CIDA és gestionar el seu fons documental per posar-lo a disposició dels usuaris i facilitar la consulta, convertint-se així en una eina fonamental per a la recerca de l'art internacional entre els anys 50 i 90.

El conjunt de documents recollits i gestionats pel CIDA són essencials per conèixer el paisatge artístic de la segona meitat del segle XX i està corroborat pels nombrosos treballs de recerca especialitzats en art i publicats avui que s'han elaborat amb documents del CIDA.

Camí
A prin
cipis de la dècada de 1990, Vicente Aguilera Cerni va proposar donar al Museu de Vilafamés el conjunt de documents que ha generat durant els seus 50 anys d'activitat com a crític d'art. L'Ajuntament de Vilafamés construeix un edifici exprofessat per albergar aquest fons.

L'any 1995, coincidint amb el 25è aniversari de la creació del Museu d'Art Contemporani de Vilafamés, es va inaugurar el Centre Internacional de Documentació Artística (CIDA).

Entre el llegat documental, de gran valor, donat per Vicente Aguilera Cerni, cal destacar: publicacions europees, sud-americanes i nacionals dels anys 50-60; la correspondència personal del crític amb artistes de l'època; i els textos originals, amb anotacions, dels articles, assajos i monografies del distingit crític i mostrant el context social i artístic d'una època molt concreta.

Aquest fons inicial s'ha enriquit, en aquests 19 anys, amb la documentació recollida pel propi MACVAC en els seus anys d'activitat, amb donacions d'altres fons personals d'artistes vinculats al museu, amb donacions d'altres institucions i mitjançant l'intercanvi de duplicats amb altres centres de documentació.

Fons documental
El fons documental, amb més de 50.000 registres, s'organitza en les següents seccions:

  1. Catàlegs d'exposicions individuals.
  2. Catàlegs d'exposicions col·lectives.
  3. Monografies sobre història de l'art, estètica, crítica d'art, escultura, pintura, arquitectura, disseny, fotografia, restauració, conservació del patrimoni, etc.
  4. Estudis monogràfics sobre artistes i moviments artístics.
  5. Informació sobre museus i guies didàctiques.
  6. Publicacions periòdiques especialitzades.
  7. Cartells.
  8. Documents impresos i manuscrits.
  9. Informació sobre Congressos, Fires i esdeveniments culturals.
  10. Documents multimèdia: CD-Rom, DVD, Video-art.

També es conserva una col·lecció de documents efímers com invitacions, petits catàlegs d'exposicions, etc.

Serveis
-Consulta a l'habitació, telèfon o per correu electrònic.
-Reproducció i escaneig de documents sempre que ho permeti la llei de propietat intel·lectual i només amb finalitats d'investigació.

Horario

Lunes - Viernes: 10:00 a 14:00

Contacto:

964 335 129 cida@cidavilafames.es

Dirección:

C/ Mestre Bernat, 14 12192 Vilafamés (Castellón)

Consulta:

Base de Datos